(127)

Maresi: Punaisen luostarin kronikoita 1

Hörbuch und E-Book


Ravisuttava tarina kotimaiselta fantasian mestarilta -- Finlandia Junior -voittaja 2014!

Maresi on poikkeuksellisen vaikuttava teos. Kirjailija on onnistunut luomaan tÀytelÀisen ja tyylillisesti huikean tarinan, jonka tiivis kerronta on tÀynnÀ latausta. Marja Kyrön taitava suomennos lumoaa lukijat. Turtschaninoff on luonut kokonaisen tolkienilaisen fantasiamaailman, johon myös kaksi hÀnen aiemmista nuortenromaaneistaan, Arra ja Anaché, sijoittuvat.

Punainen luostari on naisten ja tyttöjen yhteisö ja turvapaikka, jossa kaikki saavat kehittÀÀ itseÀÀn taipumustensa mukaisesti. Nuori Maresi on jo huomannut, ettÀ hÀntÀ kiinnostavat eniten kirjat ja lukeminen, uuden oppiminen. ErÀÀnÀ pÀivÀnÀ luostariin saapuu sÀikÀhtÀneen oloinen nuori tyttö, Jai. VÀhitellen selviÀÀ, ettÀ Jai pakenee isÀnsÀ raivoa. Hurja tapahtumasarja alkaa siitÀ, kun suuri purjelaiva ilmestyy horisonttiin -- onko Jain isÀ sotajoukkoineen tulossa? Maresin ja hÀnen tovereidensa neuvokkuus ja rohkeus pannaan kovalle koetukselle. He joutuvat yhdistÀmÀÀn voimansa ÀÀrimmilleen puolustaessaan ihmisen itsemÀÀrÀÀmisoikeutta. Turtschaninoff kÀsittelee suurta teemaa, joka on ihmisen minuus. ItsensÀ ja kutsumuksensa löytÀminen. Ja kun kaikki on saavutettu ja kukoistava tulevaisuus edessÀ, on jÀtettÀvÀ oma mukavuusalueensa toisten hyvÀksi. Runollisen kaunis mutta henkeÀsalpaavan jÀnnittÀvÀ kerronta on lajissaan tÀysin kansainvÀlistÀ tasoa.Finlandia Juniorilla palkittu teos onkin kÀÀnnetty jo yli 20:lle kielelle!

Filosofian maisteri Maria Turtschaninoff on syntynyt HelsingissÀ 1977 ja opiskellut Göteborgissa. Karjaalla asuva kirjailija on myös työskennellyt toimittajana.


Sprecher*in: Anni Kajos
Dauer: