(59)

Maresin voima: Punaisen luostarin kronikoita 3

Hörbuch und E-Book


Maresin voima saa lukijan polvilleen.

Opinjanoiseen, vahvaan tyttöön tutustuttiin Maresissa, joka sai Finlandia Junior -palkinnon 2014. Kirja ja sen jatko-osa Naondel ovat saaneet ylistÀvÀn vastaanoton sekÀ Suomessa ettÀ monessa muussa maassa. Odotetun kolmannen osan, Maresin voiman fantasiamaailma muistuttaa tÀllÀ kertaa erityisesti omaamme lumisine metsineen.

Nuori Maresi on jÀttÀnyt Punaisen luostarin. HÀn taivaltaa kohti kotikylÀÀnsÀ, josta hÀnet lÀhetettiin aikoinaan nÀlÀnhÀtÀÀ pakoon. Luostarin sisaret ovat varustaneet Maresin paitsi vankoilla tiedoilla ja taidoilla myös hopearahoilla, jotta hÀn voi toteuttaa haaveensa: perustaa koulun kotiseutunsa tytöille. Maresin perhe on suunniltaan onnesta, kun varttunut neito palaa pohjoiseen kotimaahansa, joka kÀrsii hallitsijoiden mielivallasta. Tytön sopeutuminen ei kuitenkaan ole helppoa, sillÀ Maresi on aivan erilainen kuin seudun muut nuoret naiset. VÀhitellen Maresi kypsyy tajuamaan omien voimiensa laajuuden. HÀn saa myös kÀyttÀÀ niitÀ tÀysillÀ kansansa hyvÀksi, kun kauhistuttava uhka lÀhestyy heidÀn kaikkein pyhintÀÀn. JÀrisyttÀvÀn jÀnnittÀvien tapahtumien myötÀ Maresi myös ymmÀrtÀÀ, ettÀ hÀnen ei tarvitse selviytyÀ kaikesta yksin. HÀn kohtaa myös syntymÀn ja kuoleman - sekÀ suuren rakkauden.

Maria Turtschaninoff on saanut Finlandia Juniorin lisÀksi useita merkittÀviÀ palkintoja ja ehdokkuuksia. Maresin ja Naondelin kÀÀnnösoikeudet on myyty yli kahteenkymmeneen maahan! HÀnen kirjoittajanlahjojaan on verrattu kansainvÀlisiin mestareihin, kuten Ursula K. Le Guiniin.


Sprecher*in: Anni Kajos
Dauer: