(2)

Marjutin matkassa

E-Book


Filosofian maisteri Marjut Lindströmin kirjoittama matkakirja vie lukijansa merimatkalle Suomenlahdelle, Saaristo- ja Ahvenanmerelle, tyyneen ja tuuliseen pÀrskytykseen. Se on kertomus selviytymisestÀ luonnon asettamilla ehdoilla. Seikkailujen vanavedessÀ kulkevat kirjoittajan syvÀllinen historian tuntemus, luonto ja sen suojelu. Kirjassa on myös mielenkiintoista tietoa saariston kÀyntisatamista.

Matkaa tehdÀÀn myös elÀmÀnmerellÀ, meripeilistÀ kuvastuvat ilot ja surut. Kirja on kunnianosoitus S/Y Marjutin kapteenille, hÀnen perÀÀnantamattomalle elÀmÀnasenteelleen ja merimiestaidoilleen sekÀ kaikille muille merenkulkijoille. He löysivÀt uudet maanosat, avarsivat maailmankuvaamme ja saattoivat kaupan vÀlityksellÀ vieraat kansat tekemisiin toistensa kanssa.

ElÀmÀn kokoinen seikkailu on nyt pÀÀttynyt. Tuuli on tyyntynyt ja aurinko laskenut.

-----------

Kotkalaissyntyinen Marjut Lindström on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pÀÀaineinaan historia, valtio-oppi, sosiaalipolitiikka ja kansantaloustiede. HĂ€n on harrastanut veneilyĂ€ lapsuudesta alkaen niin sisĂ€vesillĂ€ kuin merillĂ€kin. JÀÀtyÀÀn elĂ€kkeelle historian, yhteiskuntaopin ja taloustiedon opettajan virasta hĂ€n aloitti kirjoittamisen. Pienimuotoisten nĂ€ytelmien ja kuvaelmien lisĂ€ksi hĂ€n on julkaissut kaksi kirjaa: ”VankisellistĂ€ vallan kahvaan – IsĂ€ni Sulo Hostilan tie” sekĂ€ perheelle ja ystĂ€ville tarkoitetun ”ElĂ€mÀÀ Villa Landella”.