(63)

Marsin jumalat

Hörbuch und E-Book


John Carter on joutunut vaimonsa Dejah Thorisin ja lastensa luota Marsista takaisin Maahan. Kymmenen pitkĂ€n vuoden kuluttua hĂ€net vedetÀÀn takaisin Marsiin. Kotiin perheensĂ€ luo hĂ€n ei vielĂ€kÀÀn pÀÀse vaan joutuu Dorin laaksoon – paikkaan jota marsilaiset pitĂ€vĂ€t manalana.

Carterin onneksi hÀnet tulee pelastamaan tuttu taistelukumppani Tars Tarkas. Kaksikko ei kuitenkaan pÀÀse puusta pitkÀÀn ennen kuin heidÀt otetaan kiinni ja heitetÀÀn vankilaan. Vankilasta on pÀÀstÀvÀ, ja vankilakapinan jÀrjestÀmiseksi on opittava tuntemaan muut vangit. Yksi nuori mies erityisesti pistÀÀ Carterin silmÀÀn - hÀnen oma poikansa.

Teos on Edgar Rice Burroughsin Mars-sarjan toinen osa. Sarjaa pidetÀÀn tieteisfantasian ja -romanssin pioneerinÀ. Sarja on innoittanut niin kirjailijoiden kuin tiedemiestenkin mielikuvitusta vuosikymmenten ajan.

Edgar Rice Burroughs (1875 - 1950) oli yhdysvaltalainen spekulatiivisesta fiktiostaan tunnettu kirjailija. HĂ€nen rakastetuimpia teoksiaan ovat Tarzan- ja Mars-sarjojen kirjat.