(113)

Matkalla Suomeen: Tarinoita heimojen maasta

Hörbuch und E-Book


MistÀ olemme kotoisin? Vaikuttaako kotipaikka aidosti ihmisen luonteeseen? Ovatko hÀmÀlÀiset oikeasti hitaita, pohjalaiset ylpeitÀ tai savolaiset lupsakoita? NÀihin ja moniin muihin kysymyksiin Matkalla Suomeen etsii vastausta.

Aiemmissa kirjoissaan niin Amerikassa kuin Arktiksella asti reissannut kirjailija Ville-Juhani Sutinen palaa uudessa teoksessaan juurilleen ja lÀhtee matkalle ympÀri Suomen. Samalla kuljetaan maan mielikuvien historiaan ja selvitetÀÀn, mitÀ Suomen eri alueet ja heimot ovat vuosisatojen aikana merkinneet, ja mitÀ niistÀ on nykyisin jÀljellÀ.

Moni asia on myös muuttunut, ja kansallismaisemien keskellÀ kohoaa nykyÀÀn supermarketteja ja ketjuhotelleja. Samalla maakunnalliset ihanteet ovat tulossa jÀlleen muotiin, tai niin alueelliset imagokampanjat ja paikalliset yritykset ainakin vÀittÀvÀt. Kieliikö viime aikoina uudelleen virinnyt heimoinnostus aidosta maakunnallisesta renessanssista vai onko se vain markkinoinnin luomaa? SÀilyttÀÀkö Bomban kylpylÀ palan myyttistÀ Karjalaa, ja onko kylÀkauppias Vesa Keskinen tÀmÀn pÀivÀn Jaakko Ilkka?

Ville-Juhani Sutinen on JyvÀskylÀssÀ asuva kirjailija, kÀÀntÀjÀ ja valokuvaaja. HÀneltÀ on ilmestynyt lÀhes kolmekymmentÀ teosta, niin runoutta, esseistiikkaa kuin romaaneja. Tietokirjoissaan Sutinen on kÀsitellyt lukuisia aiheita, esimerkiksi siirtolaisuutta, Arktista aluetta, VenÀjÀÀ ja Yhdysvaltoja. HÀn oli tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2019 yhdessÀ Ville Ropposen kanssa kirjoittamallaan teoksella Luiden tie (Like) ja on lisÀksi saanut kahdesti Vuoden matkakirja -palkinnon kultamaininnan.


Sprecher*in: Aku Laitinen
Dauer: