(3)

Mellan ideal och verklighet : spaningar om chefsrollen

Hörbuch und E-Book


Varför förekommer chefstinder och trottoarmejlande? Vilka faror finns det med en övertro pĂ„ superhjĂ€ltechefer? Är förmĂ„gan att hantera komplexitet viktigare i chefsrollen Ă€n att utveckla och arbeta utifrĂ„n vĂ€lskrivna strategier? Hur förĂ€ndrar en pandemi som Covid-19 chefslivet? Och börjar det bli dags för medelmĂ„ttans revansch?

Att vara chef ska vara roligt och hÄllbart. DÀrför riktar den hÀr boken spaningsljuset mot nÄgra av de avgörande omrÄdena i dagens chefsroll. NyckelfrÄgor synliggörs, utmaningar diskuteras, vÀgvalssituationer och omvÀrldstryck stÄr i fokus. Boken riktar sig till alla som vill hÄlla igÄng chefskonditionen oavsett erfarenhet och position.

Johan Welander har arbetat med chefers utveckling sedan början av 2000-talet. Han har en bakgrund som chef, HR-ansvarig och förtroendevald för olika organisationer. Idag driver han konsultföretaget Thinkandact. Johan Ă€r Ă€ven författare till böckerna “Är chefen mĂ€nniska?” (2019), “IdĂ©buren chef - HR-arbete och personalansvar i ideella organisationer” (nominerad till Årets HR-bok 2013) och mentorskapshandboken “Kliv in” (2018).