(0)

Meren koskettamat

Hörbuch und E-Book


Kohti tuntematonta rantaa

Saaristolaistytön matka oman menneisyyden arvoituksiin, joiden taustalla kaikuu Estonian synkkÀ onnettomuus. Teosparin Harmaja luode seitsemÀn ja BengtskÀr itÀ kahdeksan kirjoittajan uusi merellinen nuortenromaani.

Ysiluokkalainen Louna asuu kasvattivanhempineen Utön saarella. HÀn ei ehtinyt tuntea ÀitiÀÀn eikÀ mieti juuriaan, kunnes joku tuo Àidin haudalle kukkia. Saari tuntuu ÀkkiÀ pieneltÀ ja Louna alkaa pohtia, keitÀ hÀnen biologiset vanhempansa oikein olivat. Kun Louna viettÀÀ UtössÀ helsinkilÀisten meripartiolaisten kanssa pari ikimuistoista kesÀpÀivÀÀ, syntyy pÀÀtös lÀhteÀ Helsinkiin lukioon. Louna haluaa selvittÀÀ oman tarinansa eikÀ pÀÀtöstÀ ainakaan jarruta uuden kaveriporukan Hanneksen kuumottava huomio.

Kirjagramin lumonnut Paasio kuvaa jÀlleen koskettavasti lukiolaisnuorten elÀmÀÀ, ihastuksia ja oman suunnan löytymisen tÀrkeyttÀ.

Leena Paasio (s. 1974) on kirjoittanut suositun nuortenkirjaparin Harmaja luode seitsemÀn ja BengtskÀr itÀ kahdeksan. HÀn on myös Àidinkielenopettaja ja ItÀmeri-lÀhettilÀs, joka harrastaa itsekin purjehdusta.