(166)

Mion blues

Hörbuch und E-Book


"TĂ€ssĂ€ on kaikki mitĂ€ erittĂ€in hyvĂ€ltĂ€ trilleriltĂ€ edellytetÀÀn." – Bokpool

Ruotsin dekkarikuningattaren mehukas taidonnÀyte kovaksikeitetyn dekkarin saralla. Naseva dialogi ja kiero juonenkuljetus osuvat lukijaan kuin jarruton rekka.

Asianajaja Martin Benner on pirullisessa pinteessÀ ryhdyttyÀÀn selvittÀmÀÀn lukuisista murhista tuomitun Texasin Saran tapausta. Pelastaakseen itsensÀ hÀnen on ensin löydettÀvÀ Saran pieni poika, Mio, joka katosi pÀivÀkodin pihalta. HÀikÀilemÀtön mafiajengi ei jÀtÀ BenneriÀ rauhaan ennen kuin poika löytyy. Kiristyssilmukan edelleen tiuketessa Bennerin on selvitettÀvÀ kuka lavastaa hÀnet yhÀ uusiin murhiin, joita hÀn ei ole tehnyt. Joku seuraa Bennerin liikkeitÀ karmivan lÀheltÀ, nÀkymÀttömÀnÀ pysyen. Löytyykö Mio ennen kuin BenneriltÀ loppuu aika? Mion blues on jatkoa Lotus bluesissa alkaneelle jÀnnitystarinalle.

Ruotsalaisen Kristina Ohlssonin Ă€lykkÀÀt ja taitavasti rakennetut dekkarit ovat nostaneet hĂ€net Pohjoismaiden suosituimpien jĂ€nnityskirjailijoiden joukkoon. Ohlssonilta on aiemmin suomennettu viisi rikostutkija Fredrika Bergmanista kertovaa dekkaria NUKKETALO, TUHATKAUNOT, VARJELIJAT, PARATIISIUHRIT ja DAAVIDINTÄHDET. Suosittujen dekkareidensa lisĂ€ksi hĂ€n on kirjoittanut neljĂ€ nuorille suunnattua jĂ€nnitysromaania, joista jokainen on ollut Ruotsissa listaykkönen. KevÀÀllĂ€ 2016 suomeksi ilmestyi asianajaja Martin BenneriĂ€ kĂ€sittelevĂ€ LOTUS BLUES, MION BLUES on kaksiosaisen jĂ€nnitystarinan pÀÀtösosa.

Kristina Ohlsson on LÀhi-itÀÀn ja EU:n ulkopolitiikkaan erikoistunut politiikan tutkija, joka on työskennellyt Ruotsin turvallisuuspoliisissa, ulkoasiainministeriössÀ sekÀ viimeksi ETYJ:n analyytikkona WienissÀ. Ohlsson aloitti ensimmÀisen romaaninsa Nukketalon kirjoittamisen ollessaan työkomennuksella Bagdadissa. Tukholmassa asuva Ohlsson on ollut vapaa kirjailija vuodesta 2012.


Sprecher*in: Aku Laitinen
Dauer: