(0)

MIT 3. LIV - Et liv med sklerose oplevet indefra

E-Book


Ole Sloth lider som 16.000 andre danskere af sklerose, men trods det at sygdommen har skabt udfordringer og begrĂŠnsninger i hans tilvĂŠrelse, sĂ„ har den ikke slĂ„et skĂ„r i hans livsappetit. Han har nĂŠgtet at pĂ„tage sig offerrollen og insisterer pĂ„ at leve et fuldt og helt liv – en holdning, han i Ăžvrigt mener kan vĂŠre med til at holde sygdommen i skak.

Mit tredje liv er Ole Sloths beretning om sit liv, fra han fik diagnosen sklerose til i dag. Den fortÊller om, hvordan hans helbred langsomt blev forvÊrret og hans bevÊgelighed indskrÊnket, og hvordan han valgte at gribe sygdommen an, sÄ han fortsat kunne leve et godt liv. Han tror pÄ, at man aktivt kan pÄvirke sygdommen gennem sÄvel fysisk som psykisk trÊning, og i 2016 kunne Ole opleve frugten af sine anstrengelser: Han vÄgnede op en morgen med betydeligt fÊrre symptomer og med langt stÞrre bevÊgelighed. Siden da er det kun gÄet fremad, og det er denne tro pÄ, at det kan blive bedre, som han gerne vil give videre til andre sklerosepatienter.

Bogen giver foruden Oles personlige historie en rÊkke konkrete bud pÄ, hvordan man indretter sig med sig sygdom for at fÄ en rigere tilvÊrelse. Den henvender sig ikke kun til sklerosepatienter, men ogsÄ til de mange med en kronisk sygdom og andre udfordringer samt deres pÄrÞrende, der Þnsker at vide mere om, hvordan det er at leve med en sygdom.

Uddrag af bogen

Man kan sige, at livet med sklerose og andre kroniske sygdomme er op ad bakke, egentlig et underligt udtryk, for som regel gÄr det, for det meste, bare ned ad bakke.

NĂ„r man fĂ„r beskeden: ”Du har sklerose”, gĂ„r livet i stĂ„. Selv den smukkeste sommerdag bliver med et til en trist, grĂ„ og regnfuld novemberdag. NĂ„r man har sundet sig lidt efter slaget, begynder tankerne at strĂžmme, og en masse spĂžrgsmĂ„l dukker op.

Denne bog henvender sig primÊrt til nydiagnosticerede, og jeg prÞver at belyse livet med sklerose pÄ godt og ondt, giver nogle tips til at fÄ det bedste ud af livet med sygdommen og mÄske give dig hÄb for fremtiden.

De, som har haft sklerose eller anden kronisk sygdom i en lÊngere periode, hÄber jeg ogsÄ vil have fornÞjelse af min bog og mÄske endda lÊre en ting eller to.

Om forfatteren

Ole Sloth (f. 1960) er vokset op i VĂŠrlĂžse og bor i dag i BirkerĂžd. Professionelt har han primĂŠrt vĂŠre beskĂŠftiget inden for salg og marketing og har senest haft sin egen entreprenĂžrvirksomhed, indtil sklerosen satte en stopper for hans erhvervsaktive karriere.