(4)

Miten sudesta tuli koira

E-Book


Miten erÀmaiden hurjasta pedosta on kehittynyt lapsirakas luppakorva tai luotettava työkoira? Miten ihmisen ja koiran suhteesta on tullut niin syvÀ, ettÀ puhumme ihmisen parhaasta ystÀvÀstÀ? NÀitÀ kysymyksiÀ pohtivat niin koiranomistajat kuin tutkijatkin.

Miten sudesta tuli koira kuvaa koiran evoluutiota esihistoriasta nykypÀivÀÀn asti viimeisintÀ tutkimustietoa hyödyntÀen. Kirjassa kÀydÀÀn lÀpi, millaisia yhtÀlÀisyyksiÀ suden ja koiran kÀyttÀytymisessÀ on ja mitkÀ eroavaisuudet johtivat koiran muuntautumiseen ihmisen kumppaniksi ja avustajaksi. LisÀksi esitellÀÀn paariakoirat eli erilaiset alkukantaiset rodut, jotka ovat sÀilyneet vuosituhansien ajan melko muuttumattomina.

Kirja tÀyttÀÀ aukon, joka suomalaisesta koirakirjallisuudesta on puuttunut. Helppolukuinen kirja sopii myös nuoremmille lukijoille.

KM Tuula Nyström on kirjoittanut aiemmin tietokirjoja eurooppalaisesta siilistÀ ja osallistunut aktiivisesti luonnonvaraisten elÀinten suojeluun. HÀn on myös työnsÀ yhteydessÀ ollut mukana Eduskunnan ympÀristö- ja luontoryhmÀn toiminnassa 12 vuotta. Koirien kÀyttÀytymisen tutkimiseen ja koiran evoluutioon perehtymiseen ovat kannustaneet perheeseen otetut rescue-koirat. TÀllÀ hetkellÀ elÀmÀÀ rikastuttavat kÀÀpiövillakoirat Sipi ja Penni.