(168)

Musashi

Hörbuch und E-Book


Monumentaalinen seikkailuromaani Japanin samuraiajalta.

Satoja miljoonia kappaleita myynyt klassikko on kertomus voittoisasta samurai Musashista. Se on ainutlaatuinen johdatus japanilaiseen sankariperinteeseen, mistÀ ei puutu muskettisoturimaista ÀlyÀ tai robinhoodlaista oveluutta.

1600-luvun alun Japaniin sijoittuva teos kertoo maalaispoika Musashista, joka lÀhtee kotoaan vahvana, mutta henkisesti kypsymÀttömÀnÀ nuorukaisena. HÀn pÀÀsee opiskelemaan sodankÀynnin taitoa kirjoista, mutta harjoittelemaan taistelua myös kÀytÀnnössÀ. Musashin on kuitenkin nÀhtÀvÀ maailmaa ja opittava elÀmÀÀ ennen kuin hÀnestÀ voi kasvaa suurenmoinen miekkamies ja kansallissankari. Mutta voiko miekan avulla tuoda kansalle rauhaa ja onnea?

Eiji Yoshikawa (1892-1962) on rakastetuimpia japanilaisia kirjailijoita. HÀn kuvasi romaanissaan historiallista miekkamiestÀ Miyamoto Musashia, jonka teos Maa, vesi, tuli, tuuli ja tyhjyys kuuluu kamppailulajien harrastajien lukemistoon tÀnÀkin pÀivÀnÀ. Musashi ilmestyi alun perin jatkokertomuksena Asahi Shimbun -lehdessÀ vuosina 1935-39 ja koottiin sittemmin muhkeaksi romaaniksi. Takehiko Inouen suosittu manga Vagabond perustuu romaaniin.