(1)

Nuku hyvin

E-Book


Suositun Uniterveyskirjan uusittu ja laajennettu painos maan parhailta asiantuntijoilta.

Uni on avain terveyteen ja hyvÀÀn elÀmÀÀn. Tarjolla on ohjeita, joilla jokainen voi oma-aloitteisesti korjata unettomuuttaan ja parantaa unensa laatua. Nuku hyvin on ensimmÀinen suomalainen, kaiken kattava tietokirja unesta, kaikille terveydestÀÀn kiinnostuneille.

Uni on ihmisen aivotoiminnan tila, jossa tietoinen yhteys olemassaoloon on poikki. Unen aikana elimistö elpyy ja lepÀÀ, vain aivot työskentelevÀt. Aivot kÀsittelevÀt pÀivÀn tapahtumia ja lataavat omia energiavarastojaan.

Kukaan meistÀ ei jaksa ilman unta. Huono uni muodostaa vakavan ongelman koko terveydelle. Nukahtamisvaikeus, yöllinen toistuva herÀily ja liian varhainen aamuherÀÀminen ovat kaikki unettomuuden muotoja. Unta hÀiritsevÀt myös uniapnea, jonka oirekuvana ovat kuorsaus ja suuhengitys sekÀ levottomat jalat -oireyhtymÀ. NÀistÀ ei kuitenkaan tarvitse kÀrsiÀ, apua on olemassa.

Kirjassa kÀsitellÀÀn unen tarpeen vaihtelua, iÀn tuomaa unen rakenteen muuttumista, uni-valverytmin rikkoutumista, unihÀiriöiden syntyÀ ja hoitoa sekÀ keinoja unettomuuden vÀlttÀmiseksi.

Teoksessa on uusinta tutkimustietoa muun muassa uneen vaikuttavasta ravitsemuksesta, unettomuuden lÀÀkkeettömÀstÀ hoidosta ja haitallisten lÀÀkkeiden asteittaisesta vÀhentÀmisestÀ. Kirjan Stop-Bang-kyselyllÀ jokainen voi itse laskea todennÀköisyyden uniapnea-alttiudestaan.

Professori Markku Partinen on neurologi ja Suomen johtava unitutkija.

Anne Huutoniemi on perehtynyt unettomuuden lÀÀkkeettömiin hoitomenetelmiin. HÀn on unihoitaja ja sairaanhoitaja, jolla on psykoterapeuttiset erityisvalmiudet.