(2)

Ohari

E-Book


Kaunistelematon romaani teiniraskaudesta

Outi on kuudentoista ja lukiossa. Kotona on usein kireÀ tunnelma, mutta onneksi ystÀville voi kertoa kaiken. Senkin, ettÀ Outi on raskaana. Tahtomattaan. Lapsen isÀlle, seitsemÀn vuotta vanhemmalle eronneelle Ekille, asiasta on ihan turha kertoa. Eki on saanut Outilta sen mitÀ halusi ja jatkaa nyt pörrÀÀmistÀÀn ihan muissa kuvioissa. Kotona Outi ei missÀÀn nimessÀ aio kertoa mitÀÀn. On kolme vaihtoehtoa: lapsen pitÀminen, laillinen abortti ja laiton abortti. NÀistÀ Outi pÀÀtyy salaisuuttaan varjellessaan viimeiseen, ja se on maksaa hÀnelle kaiken.

Ensi kerran vuonna 1982 ilmestynyt romaani kuvaa koskettavasti nuoren Outin kamppailua ja ajan yhteiskunnallisia asenteita.

Sinikka Laine (s. 1945) on suomalainen nuortenkirjallisuuteen erikoistunut kirjailija ja toimittaja. HÀn on julkaissut kymmenen nuortenkirjaa 1980- ja 1990-luvulla. Laineen kirjat sijoittuvat usein Pohjois-Suomeen, ja ne kertovat usein perhesuhteista ja erityisesti ÀidistÀ ja tyttÀristÀ. Laine sai valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1986.