(0)

On the Road

Hörbuch


Ifølge legenden tapede den amerikanske forfatter Jack Kerouac i april 1951 en masse papirer sammen, indtil de udgjorde en 37 meter lang rulle. Så satte han dem i sin skrivemaskine og skrev på kun 3 uger en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige romaner på 320 sider, romanen “On the Road.”

I bogen findes der ingen afsnit, intet linjeskift, kun én sammenhængende mur af tekst, som inkluderer stavefejl, skrig, jazz og fart omsat til skrift. Kort fortalt er det historien om Jack og hans venner, heriblandt den vilde og ikoniske Neal Cassady, som farer frem og tilbage over USA, fra østkysten til vestkysten og tilbage igen. De kan ikke selv forklare hvorfor, de ved kun, at ikke føler sig til rette i efterkrigstidens USA, og må ud på vejen for at lede efter svar.

Lyt med, når vi sammen med Lasse Yde Hegnet taler om den ultimative roadroman, der inspirerede musikere, forfattere og hele hippiebevægelsen. Når vi spørger hvorfor Kerouac måtte opfinde et ny sprog og skrivestil med plads til jazz, improvisation og fart; hvem beat-generation var, og hvorfor “On the Road” var for voldsom til at blive udgivet i sin originale form.

Brændende Bøger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.