(40)

Operaatio Zuckerberg

Hörbuch und E-Book


Vantaalaisella JennillÀ, 37, on unelma. HÀn haluaa lapsen, mutta talkintuoksuinen unelma vaikuttaa haihtuvan lopullisesti ilmaan, kun suhde miesystÀvÀn kanssa katkeaa.

TyössÀÀn kauneushoitolassa Jenni hoitaa naisia, jotka ovat saavuttaneet kaiken. HeillÀ on rikas mies, kaunis koti ja lahjakkaita lapsia. Jenni ymmÀrtÀÀ elÀvÀnsÀ maailmassa, jossa menestyjÀt ottavat kaiken. HÀn pÀÀttÀÀ hankkia lapsen yksin ja saada lapselleen mahdollisimman hyvÀt geenit. Sitten uutisissa kerrotaan jotain mahtavaa: Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on tulossa Suomeen julkistamaan uuden kirjansa. Alkaa Operaatio Zuckerberg.

Jennin lisÀksi kirjassa pÀÀsevÀt ÀÀneen myös mustasukkainen ex-miesystÀvÀ Tapsa, Zuckerberg itse ja tÀmÀn tekoÀly Mary, joka kahlaa Suomen historiaa lÀpi valtavalla nopeudella.

Jussi Lehmusveden Operaatio Zuckerberg on riemukas satiiri, jonka terÀvÀ kÀrki osuu uuteen teknologiaan ja yhÀ helpommin johdateltavaan kansaan. Samalla se on hervoton tarina naisesta, joka ottaa kohtalonsa omiin kÀsiinsÀ.

Jussi Lehmusvesi (s. 1972) on kirjailija ja Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja. Operaatio Zuckerberg on hÀnen toinen romaaninsa. HÀneltÀ on aiemmin julkaistu romaani Vainikkala (Aula & Co, 2017).