(4)

Ovanliga matsvampar

E-Book


"En mycket smakfull volym som ger en frÀsch ingÄng till det boktÀta Àmnet svampplockning."

Naturmorgon

"Det Àr en gedigen och inspirerande genomgÄng som lÀmpar sig vÀl för sÄvÀl nybörjare till svampplockning som den som vill ta nÀsta steg och testa nya sorter."

BTJ

Varför begrÀnsa dig till kantarell och karljohanssvamp nÀr det finns sÄ mÄnga andra utmÀrkta matsvampar i vÄra skogar? Det Àr dags att vidga vyerna och upptÀcka de andra matsvamparna som gör bÄde plockning och matlagning mycket roligare!

Oliver Karlöf hjÀlper dig hitta matsvampar med unika smaker och egenskaper som annars ofta blir kvarlÀmnade i skogen. Det handlar om vanliga men förbisedda arter som sandsopp och blodriska, svÄrfunna arter som den eftertraktade goliatmusseronen och doldisar som stjÀrnhovstryffel. I takt med att du lÀr dig nya arter fÄr du större och mer omvÀxlande skördar, nÄgot som gör svampplockningen mycket mer spÀnnande.

Totalt presenteras 33 olika matsvampar, vackert illustrerade av Saga Mariah Sandberg. Till varje svamp finns dessutom flera foton som förtydligar vÀxtplats och utseende. Du lÀr dig hur du tar vara pÄ och förvarar svampen och i boken finns ocksÄ ett 30-tal vegetariska recept dÀr svamparnas unika egenskaper kommer fram.