(14)

Palvelumuotoilun bisneskirja

E-Book


Palvelumuotoilun bisneskirja on monipuolinen tietoteos palvelumuotoilun mahdollisuuksista menestyvÀn liiketoiminnan kehittÀmisessÀ. Kirja toimii innostavana rohkaisijana palvelumuotoilun monipuoliseen hyödyntÀmiseen ja sen laajempaan haltuun ottamiseen niin palvelumuotoilun ammattilaisille, liiketoiminnan kehittÀjille kuin muillekin palvelumuotoilusta kiinnostuneille.

Palvelumuotoilun bisneskirja vastaa palvelumuotoilun suosion kasvuun ja ajankohtaisen tiedon tarpeeseen. Kirjassa on mukana seitsemÀn erilaista palvelumuotoiluprojektia, joiden bisnes case -kuvaukset konkretisoivat palvelumuotoilun mahdollisuuksia ja hyötyjÀ. NÀiden lisÀksi kirjassa kuvataan kolmen merkittÀvÀn suomalaisen yrityksen - K-ryhmÀn, Telia Finlandin ja Martelan - tarinat, joiden kautta yritysten muutosprosessit kohti palvelumuotoilun laaja-alaista ja lÀpileikkaavaa haltuun ottamista avautuvat askel askeleelta.

Kirjan konseptista ja kirjoitustyöstÀ vastaavat palvelumuotoilun ja liiketoiminnan kehittÀmisen ammattilaiset Mikko Koivisto, Johanna SÀynÀjÀkangas sekÀ Sofia Forsberg. HeidÀn lisÀkseen kirjan sisÀllöntuotantoon on osallistunut joukko alan asiantuntijoita ja kehittÀjiÀ.

"Kirja antaa lukijalle erinomaisen viitekehyksen, jonka avulla voi hahmottaa palvelumuotoilun kokonaisuutta sekÀ samalla jÀsentÀÀ omaa ajatteluaan asiakaslÀhtöisyydestÀ. Minua viehÀtti myös kovasti se, ettÀ kirjoittajat olivat panostaneet asioiden esillepanon strukturointiin ja systemaattisuuteen. Se mitÀ halutaan sanoa, hahmottuu helposti."

- Reijo Karhinen, Vuorineuvos, OP RyhmÀn pÀÀjohtaja 2007-2018

"Tuplatimantti! Palvelumuotoilun bisneskirja kertoo, mistÀ tuplatimantissa on kyse ja samalla se on tuplatimantti itsekin. Kirja kertoo palvelumuotoilusta sekÀ ideatasolla ettÀ kÀytÀnnössÀ. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat kehittÀÀ palveluita asiakkaiden silmin ja tehdÀ niistÀ hyvÀÀ bisnestÀ. Uskon, ettÀ se löytÀÀ tiensÀ monen uudenlaista palvelubisnestÀ rakentavan työpöydÀlle ja miksei oppikirjaksikin."

- Timo Lappi, Co-Founder, Fondia ja Heltti

"Kirjan avulla voi haastaa asiakkaan odotukset ja ottaa haltuun liiketoiminta- ja teknologiaympÀristöjen jatkuvan muutoksen. Kirja tuo palvelumuotoilun hyödyt lukijan ulottuville huippuammattilaisten kuvaamina. Kirja tarjoaa hienon johdatuksen palvelumuotoilun kehittÀmisotteeseen avaamalla sen taustalla olevaa prosessia ja toimintatapoja. Palvelumuotoilun bisneskirja mahdollistaa organisaatioille muotoilukyvykkyyden kasvattamisen kilpailuetuna."

- Satu Miettinen, Palvelumuotoilun professori, dekaani, Lapin yliopisto

"ErityistÀ kiitosta ansaitsee kirjassa kautta linjan korostuva nÀkemys siitÀ,ettÀ palvelumuotoilun hyödyntÀminen edellyttÀÀ muutosprosessia ja yrityksen kulttuurista muutosta. Parhaimmillaan palvelumuotoilusta tuleekin yrityksen strateginen muutosajuri ja uudistumisen mahdollistaja. Suosittelen lÀmpimÀsti kirjaa matkaoppaaksi palvelumuotoilun haasteelliselle polulle!

Anne Stenros, TkT CEO Creative Catalyst Oy