(3)

Perhe ja tunteet

E-Book


Tunteet ovat perhe- ja lÀheissuhteita rakentava, kiinnipitÀvÀ ja hajottava voima. Kaikki perheet ovat omanlaisiaan, mutta niissÀ koetut tunteet eivÀt synny vain perheen sisÀisessÀ vuorovaikutuksessa. Perhe ja tunteet yhdistÀÀ tunteiden ja lÀheissuhteiden tÀrkeÀt kysymykset, kuten suhteiden uudet, erilaiset ja vaihtuvat muodot sekÀ niihin liittyvÀt tunteet muutoksineen lÀpi elÀmÀnkulun.

Teoksessa paneudutaan etenkin lasten perhearkeen, sukulaisuuteen ja sukupolvisuhteisiin, perhe-elÀmÀn kipupisteisiin sekÀ sukupuolen kysymyksiin. EsillÀ ovat muun muassa tunteet erilaisissa konflikteissa, isovanhempien tunteet ja tunteista viestiminen miesten ystÀvyyssuhteissa. EntÀ miten perhe-elÀmÀÀ koetaan vankilan varjossa, ja miltÀ huostaan otettujen lasten ÀideistÀ tuntuu? Ja mitÀ tarkoittaa naisvalitus?

Perhe ja tunteet tarjoaa uutta tutkimustietoa ja nostaa esille ne moninaiset tavat, joilla tunteiden kirjo kietoutuu perhe- ja lÀheissuhteisiin erilaisissa ja erilaisten olosuhteiden muovaamissa arjissa.