(1)

Polare eller golare

Hörbuch


Fadi Àr ofta ensam, i skolan stÄr han mest för sig sjÀlv. DÀrför kÀnns det först bra nÀr Erik tar kontakt med honom. Erik som Àr kompis med Jimmy och som inte bryr sig om vad vuxna sÀger. Fadi önskar att han kunde vara likadan. Men han vill gÀrna göra vuxna till lags, bÄde sina lÀrare och sin pappa.

NÀr en lÀrare blir bestulen i klassrummet, förstÄr Fadi snart att det Àr Erik som tagit plÄnboken. Han försöker fÄ Erik att lÀmna tillbaka den. NÀr plÄnboken hittas i en annan elevs skÄp fÄr han skulden för stölden. Och Fadi stÀlls inför ett dilemma. Ska han berÀtta vad han vet och betraktas som en golare? Eller ska han vara tyst och acceptera att en oskyldig elev blir anklagad och avstÀngd frÄn skolan?

Polare eller golare? Àr den fjÀrde boken i Magnus Ljunggrens serie med dilemmaberÀttelser. De handlar om unga mÀnniskor som stÀlls inför ett moraliskt dilemma. Ett dilemma som ocksÄ lÀsaren stÀlls inför: Hur skulle du sjÀlv ha gjort om det hÀnde dig?

Viljas böcker Àr uppskattade av personer som Àr ovana vid att lÀsa eller kanske har nÄgon form av lÀssvÄrigheter. SprÄket Àr enkelt men innehÄllet Àr anpassat för vuxna lÀsare.