(26)

Pommisuojan lukupiiri

Hörbuch und E-Book


Tarinoiden voima on sotaakin vÀkevÀmpi

Lontoo 1938. Vanhaa kirjakauppaa pitÀvÀ Gertie Bingham on surun murtama: rakas aviomies Harry on kuollut, ja Gertielle pitÀÀ seuraa enÀÀ vain vanha labradorinnoutaja Hemingway. Samaan aikaan Euroopassa tuhannet juutalaiset pakenevat Hitlerin Saksasta turvallisempiin maihin. Yksi heistÀ, teini-ikÀinen Hedy, pÀÀtyy Gertien hoteisiin.

Saksa aloittaa sodan, ja pian Hitlerin pommikoneet levittÀvÀt varjonsa myös Lontoon ylle. IlmahÀlytyksistÀ ja pommisuojaan juoksemisesta tulee arkipÀivÀÀ, mutta Gertie ja Hedy saavat idean pommisuojan uumenissa kokoontuvasta lukupiiristÀ. Nalle Puh ja Humiseva harju tulevat tutuiksi lukupiirilÀisille samalla kun maailma ympÀrillÀ palaa.

Yksi pommi muuttaa kuitenkin kaiken, eivÀtkÀ lukupiirilÀiset pysty enÀÀ sulkemaan muuta maailmaa ulkopuolelleen. Surun ja menetysten keskellÀ ystÀvyys ja tarinat tarjoavat hengÀhdystauon ja turvapaikan. Kirjan on suomentanut Anna-Mari Raaska.

Annie Lyons on brittilÀinen bestseller-kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Ennen kirjailijanuraansa hÀn on toiminut muun muassa kirjakauppiaana. Pommisuojan lukupiiri on Lyonsin ensimmÀinen suomennettu teos.

"TĂ€mĂ€ lĂ€mmin ja haikea tarina rakkaudesta, rohkeudesta ja perheestĂ€ on kerrassaan hurmaava. Viimeiset luvut luin kyynelehtien." – Fiona Lucas

"Koskettava ja herkkĂ€ kertomus ystĂ€vyyden parantavasta voimasta ja kirjojen taiasta." – Ruth Hogan

"Annie Lyons on punonut taidokkaasti yhteen sodan kauhut ja ihmisen periksiantamattomuuden, rakkauden voiman ja ystĂ€vyyden merkityksen." – Kerry Barrett