(186)

Porto Francon vartija

Hörbuch und E-Book


Merellisen dekkarisarjan kolmas osa

Porto Francon vartija on kolmas osa Ann Rosmanin rikoskonstaapeli Karin Adlerista kertovassa dekkarisarjassa, jota lukiessa voi tuntea aaltojen pauhun ja tuulen tuiverruksen.

Pakkoavioliittoa paennut nuori ja kaunis Agnes nousee maihin Marstrandin vapaasatamassa vuonna 1793. Sinne on kerÀÀntynyt merimiehiÀ, kauppiaita, salakuljettajia ja muita rikollisia - monenlaista vÀkeÀ, joiden puuhat eivÀt kestÀ pÀivÀnvaloa. Agnes naamioituu mieheksi, jotta voisi aloittaa uuden elÀmÀn tuossa armottomassa loukossa. HÀn ei halua palata kotiinsa enÀÀ ikinÀ.

220 vuotta myöhemmin Klöverönin pienen ja idyllisen saaren rauha rikkoontuu kun Göteborgin kasvitieteellisen yhdistyksen retkelÀiset tekevÀt kammottavan löydön: suon uumenista paljastuu naisen ja vastasyntyneen lapsen ruumiit. Rikoskonstaapeli Karin Adler ryhtyy tutkimaan tapausta, mutta ruumiiden tunnistaminen onkin hankalampi juttu. Varmaa on vain se, ettÀ ne ovat olleet suossa jo hyvin kauan.

Porto Francon vartija jatkaa merentuoksuista Karin Adler -dekkarisarjaa. Ann Rosman yhdistÀÀ Ruotsin BohuslÀnin rannikon nykyhetken ja menneisyyden jÀnnittÀvÀksi murhamysteeriksi.

Ruotsalainen Ann Rosman (s. 1973) asuu BohuslÀnin rannikolla, Marstrandin pikkukaupungissa perheensÀ kanssa. HÀn rakastaa merta ja saaristoa ja on harrastanut purjehdusta pienestÀ pitÀen. Rosman on opiskellut taloustiedettÀ ja tietojenkÀsittelyÀ ja työskennellyt IT-konsulttina, mutta nykyisin hÀn tekee sitÀ mitÀ oikeasti haluaa: kirjoittaa pÀÀtoimisesti dekkareita.

Sarjassa ovat suomeksi ilmestyneet kirjat Majakkamestarin tytÀr, Noitavasara, Porto Francon vartija, Marstrandin myrkyttÀjÀ, Arvoitus pinnan alla sekÀ Sukellus syvyyksiin. SeitsemÀs osa Myrskyn silmÀ julkaistaan suomennettuna joulukuussa 2023.


Sprecher*in: Sanna Majuri
Dauer: