(0)

Portti

E-Book


KotikylÀÀnsÀ palannut aikuinen Poika ikÀvöi nuoruutensa tuttuja ja erityisesti Marjattaa, edesmennyttÀ rakkautensa kohdetta. Toisessa novellissa aikuinen pÀÀhenkilö muistelee kohtaamisia lempeitten, lihavien miesten kanssa. PÀÀhenkilö hÀpeÀÀ pienuuttaan ja haavoittuvuuttaan, eikÀ hÀnen vaimonsa raskausvatsa laimenna alemmuuskompleksia. Kolmannessa novellissa Kaarna tarkistaa kalaverkkoja ja vertaa taiteilijan työskentelyÀ siihen, miten kala tunnustelee kylkiviivallaan veden vÀrÀhtelyÀ.

Portti sisÀltÀÀ viisi suomalaisen miehen mielenmaisemaan porautuvaa psykologista novellia. Juhani SyrjÀn taidokkaat kertomukset kÀsittelevÀt miehen epÀvarmuutta, muistoja ja kaihoa.

Juhani SyrjÀ (s. 1943) on suomalainen kirjailija. HÀnet tunnetaan syvÀluotaavista romaaneistaan, joiden miespÀÀhenkilöt etsivÀt itseÀÀn ja kieltÀytyvÀt seuraamasta sovinnaisia elÀmÀnpolkuja. Myös luonto ja työnteko korostuvat SyrjÀn tuotannossa keskeisinÀ aineksina. SyrjÀ on kirjoittanut romaanien ohella myös esseitÀ ja aforistisia kirjoituksia.