(719)

Roger Ackroydin murha

Hörbuch und E-Book


Christien lÀpimurtoteos uutena suomennoksena

Vuonna 2013 Britannian rikoskirjailijoiden yhdistys ÀÀnesti Roger Ackroydin murhan parhaaksi dekkariksi ja Agatha Christien parhaaksi dekkaristiksi kautta aikain.

Roger Ackroydin rakastettu on riistÀnyt itseltÀÀn hengen, ja Ackroyd tietÀÀ asiasta liikaa. HÀn tietÀÀ rouva Ferrarsin myrkyttÀneen aviomiehensÀ ja epÀilee naisen joutuneen kiristÀjÀn uhriksi. Posti tuo Ackroydille vielÀ viimeisen, kohtalokkaan tiedonjyvÀn, mutta ennen kuin hÀn ehtii jakaa tietojaan, murhaaja iskee. Murhatutkimuksen ottaa kÀsiinsÀ hÀnen ystÀvÀnsÀ, kurpitsanviljelijÀ ja elÀkkeelle jÀÀnyt mestarietsivÀ Hercule Poirot.

Vuonna 1926 ilmestynytRoger Ackroydin murha on jÀrjestyksessÀ kolmas Hercule Poirot -romaani. Mysteerin raflaava ratkaisu takasi Christielle paikan kirjallisuushistoriassa.

Agatha Christie (1890-1976) on englantilaisen dekkariperinteen uranuurtaja, jonka tuotanto kÀsittÀÀ yli 70 romaanin lisÀksi novelleja, nÀytelmiÀ, kuunnelmia ym. HÀnen teoksiaan on kÀÀnnetty noin sadalle kielelle ja myyty yli kaksi miljardia kappaletta.