(2)

Saatan kuolla jo rajalla : Suomen ja Neuvostoliiton vakoilusodan hahmoja

E-Book


Vakoilua ja tiedustelua Suomessa vuosikymmeniÀ seurannut toimittaja-tietokirjailija Jukka Rislakki avaa seikkaperÀisesti kaksi Neuvostoliiton salaista operaatiota, jotka ovat kauan askarruttaneet tutkijoita.

Kirjan ensimmÀinen osa sivuaa Operaatio Trustia, joka oli Neuvosto-VenÀjÀn vastavakoiluoperaatio. Arvoituksellinen agentti - vai kaksois- tai ehkÀ kolmoisagentti? - Opperput loikkasi yhtÀ salaperÀisen ystÀvÀnsÀ, venÀlÀisen Marian, kanssa Suomeen vuonna 1927 ja jÀrisytti lÀntistÀ maailmaa paljastuksillaan.

Toinen osa kertoo Villi-nimellÀ tunnetusta nuoresta sotilaasta, joka sai puna-armeijalta ylivoimaisen vaikean tehtÀvÀn jatkosodan aikaan vuonna 1942. HÀnen piti toimia Suomen tiedustelijakoulua vastaan.

Kirjassa kÀytetÀÀn ensimmÀistÀ kertaa rinnakkain suomalaisia, venÀlÀisiÀ, puolalaisia, virolaisia, latvialaisia ja lÀntisiÀ lÀhteitÀ.

Peitenimet ja petokset, myrkyt ja murhat, vakoilu ja varjostus, loikkaukset ja legendat, salaliitot ja sieppaukset... Ei mitÀÀn uutta auringon alla. Ne, jotka ovat seuranneet Le Bureau -televisiosarjaa, voivat todeta, ettÀ vakoilun maailmassa vain elektroniikka on olennaisesti muuttunut.

Jukka Rislakki on entinen HS:n toimittaja ja kirjeenvaihtaja, jolta on julkaistu Suomessa, Baltian maissa, Ukrainassa ja Yhdysvalloissa useita tietokirjoja. HÀn on kirjoittanut myös vakoiluromaaneja, muistelmat ja pilapiirroskirjoja. Rislakki oli Tieto-Finlandia-ehdokas vuonna 1997.