(1)

Siemen

E-Book


Ihmiskohtalot risteÀvÀt nykyhetken ja kesÀn 1942 Viipurissa.

HelsinkilÀinen Nina on asettunut asumaan Viipuriin ja kiintynyt sen vetoisiin rakennuksiin ja kuoppaisiin katuihin. HÀn on sukututkija ja ottanut tehtÀvÀkseen selvittÀÀ jatkosodan kaoottisessa vetÀytymisvaiheessa kadonneen upseerin kohtalon. Nina tutustuu Viipurissa toinen toistaan kiinnostavampiin ihmisiin mutta ei osaa arvata, mihin hÀnen askeleensa ovat johtamassa. On heinÀkuu 1942. Majuri Luikka on saanut siirron Viipuriin, missÀ hÀnen tehtÀvÀnÀÀn on vastata Kannaksella taistelevien joukkojen muonahuollosta. VapaahetkinÀÀn Luikka kulkee pitkin raunioituneen lapsuudenkaupunkinsa katuja ja kerÀÀ talteen joutomaille nousseita vieraita kasveja, jotka itÀvÀt puna-armeijan jalanjÀljissÀ.

Anna Kortelaisen Siemen on haikean kaunis, mutta yllÀttÀvÀ kertomus kaupungista, joka jÀttÀÀ jokaiseen kÀvijÀÀn jÀlkensÀ.

Anna Kortelainen on kirjailija, taidehistorioitsija ja filosofian tohtori. HÀn on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja, elÀmÀkertoja, novelleja ja esikoisromaaninsa vuonna 2012. Siemen on hÀnen toinen romaaninsa.