(0)

Sininen paperipallo

E-Book


Pariisilainen Jean Valot istuu tylsistyneenÀ montparnasselaisessa kahvilassa. HÀn ei ole lainkaan vakuuttunut alueen viehÀtyksestÀ, vaikka hÀnen ystÀvÀnsÀ vakuutti, ettÀ alueella liikkuu vauraita turisteja, joilta on helppo pihistÀÀ arvoesineitÀ. Asiat saavat kuitenkin jÀnnittÀvÀn kÀÀnteen, kun hÀnen viereensÀ kahvilassa lentÀÀ sininen paperipallo, jonka viesti ei selvÀstikÀÀn ole hÀnelle tarkoitettu. Lapusta selviÀÀ, ettÀ erÀs arvokas kaulanauha on vartioimaton sinÀ iltana. PitÀisikö Jeanin tarttua tuumasta toimeen?

"Sininen paperipallo" on yksi Outsiderin eli Aarne Haapakosken samannimisen novellikokoelman tarinoista. JÀnnitysnovellien kokoelma tarjoaa seikkailua ja murhamysteereitÀ toiminnan ystÀville.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.