(1)

Sininen ruoho

E-Book


Katkeransuloinen ensirakkaus ja ikuiselta tuntuva kesÀloma

15-vuotias Lare on vihdoin kesÀlomalla. HÀn laiskottelee kotona pikkuveljensÀ Sepen kanssa ja viettÀÀ aikaa kavereiden seurassa. Lare haaveilee kahdesta asiasta: omasta moposta ja naapurin Venlasta, joka on sekÀ maailman kaunein ettÀ pelottavin tyttö. Lare uskoo rakastavansa Venlaa ikuisesti, mutta Àiti huokaa, ettÀ pitkÀssÀ parisuhteessa rakkaus muuttuu rutiiniksi ja tavaksi. IsÀ maalaa humoristisia taulujaan ja uhoaa, ettÀ vielÀ joskus joku ymmÀrtÀÀ hÀnen taiteensa suuruuden ja ostaa tauluja isolla rahalla.

Osa unelmista toteutuu, osa kariutuu, ja teini-iÀssÀ kaikki tuntuu suuremmalta kuin onkaan. Onneksi on perhe, jonka rakkaus kantaa nuoruuden kipeiden hetkien ylitse.

Sinikka Laine (s. 1945) on suomalainen nuortenkirjallisuuteen erikoistunut kirjailija ja toimittaja. HÀn on julkaissut kymmenen nuortenkirjaa 1980- ja 1990-luvulla. Laineen kirjat sijoittuvat usein Pohjois-Suomeen, ja ne kertovat usein perhesuhteista ja erityisesti ÀidistÀ ja tyttÀristÀ. Laine sai valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1986.