(0)

Soteorpo

Hörbuch und E-Book


Entinen kunnanjohtaja Markku Umpivaara alkaa elÀkkeellÀ kÀyttÀytyÀ oudosti. HÀnen vaimonsa Pirjo ensin ymmÀrtÀÀ, sitten yrittÀÀ ymmÀrtÀÀ - pahantuulisuutta, pelaamista ja hÀntÀheikkyyttÀkin - kunnes pÀÀttÀÀ ottaa avioeron. Harkinta-aika ei ole umpeutunut, kun Markku saa Alzheimer-diagnoosin. Pirjosta tulee omaishoitaja.

Koska mÀÀrÀrahoja on supistettu ja kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut siirretty osaksi laajaa hyvinvointialuetta, apua ei löydy mistÀÀn. Jokainen yksittÀinen taksiseteli, reseptin uusiminen, apu vÀkivaltatilanteisiin, yritys saada kuntoutusta tai lopulta mitÀ tahansa, jolla mies olisi hetken pois kotoa, osoittautuu mahdottomaksi.

Pirjo on yksin miehen rinnalla, joka on hÀnkin yksin, sairauteensa kÀpertyneenÀ. UmpivÀsyneenÀ Pirjo ei enÀÀ tiedÀ, kumpi heistÀ on hullumpi, kumpi kaipaa enemmÀn apua, onko hÀnen miehestÀÀn kohta jÀljellÀ enÀÀ mitÀÀn.

Soteorpo on humoristinen ja raaka kertomus ihmisistÀ, jotka erkaantuvat toisistaan ja muusta maailmasta. Lindgren kirjoittaa pettÀmÀttömÀllÀ vainullaan tarinan, joka kertoo yhteiskunnasta ehkÀ enemmÀn kuin haluaisimme nÀhdÀ.