(20)

Stormen och monstertrucken

E-Book


Vilket barn har inte drömt om att fÄ ratta en monstertruck? HÀr Àr det lilla killen som Àr kung över gatorna. Författaren Daniel Sjölin och illustratören Simon Jannerland har tillsammans skapat en actionfylld och humoristisk bilderbok, inspirerad av sandlÄdans krascharglÀdje. Men hÀr finns ocksÄ ett budskap: Bakom ratten pÄ en monstertruck Àr inga uppdrag för svÄra!

NÀr lilla killen vaknar mitt i natten Àr det full storm och ösregn. Bilarna flyter ivÀg och krockar, gatorna blockeras, rÀddningsfordonen kommer inte fram. Situationen krÀver en riktig actionhjÀlte. DÄ rycker lilla killen ut med sin monstertruck!

Det blir starten till en hisnande fÀrd genom staden dÀr lilla killen fÄr i uppdrag att forsla medicin, ballonger och choklad till sjukhuset. Han mÄste göra megahopp över över vÀlta bilar, grÀvskopor och stora sprickor i gatan. HjÀlp - hur ska det hÀr sluta?

"Stormen och monstertrucken Àr en hjÀltesaga och ett drömscenario för barn i förskoleÄldern. /.../ Det Àr hög aktionsnivÄ i text och bild. Inget textstycke eller bilduppslag saknar rörelse. Lennart Hellsing sa att det skulle krascha om barnlitteraturen. Det uppfyller monstertrucken med rÄge."Eva Wahlström, Ystads Allehanda