(258)

Sukellus

Hörbuch und E-Book


Ruben Waara työnsi ruuvimeisselin ovenkarmin ja lukon vÀliin. HÀn katsoi ympÀrilleen ja kun ketÀÀn ei nÀkynyt, vÀÀnsi. Vanha puu rusahti ja lukon salpa tuntui vÀljemmÀltÀ. Toisella, vielÀ napakammalla vÀÀnnöllÀ ovi aukesi.

Harrastajasukeltaja löytÀÀ Hangon edustalta 1970-luvulla mereen upotetut myrkkytynnyrit sekÀ pÀÀkallon, kohtalokkain seurauksin. KÀynnistyy peittelyjen ja uusien rikosten sarja. Yli 30 vuotta syyllisyyttÀ kantanut merimies pyytÀÀ Waaralta apua, eikÀ Waara tiedÀ mihin lupautuu. DDR:ÀÀn matkalla olleet taistelukaasut on nostettava merestÀ, vaikka ne kÀtkevÀt useiden henkilöiden mustan menneisyyden. Kuka valehtelee, kenelle ja miksi?

Romaanin taustana on helteinen Hanko, BengtskÀrin majakka sekÀ aava, kaunis ja julma meri.

Matti Remes (s. 1955) on HelsingissÀ ja Hangossa perheineen asuva graafikko, kirjailija ja pilapiirtÀjÀ. Hankoon sijoittuvat myös hÀnen Ruben Waara -rikosromaaninsa. Remes on julkaissut myös pilapiirroksia, niin kirjoina kuin lehdissÀkin, Suomen lisÀksi Yhdysvalloissa ja Englannissa. Kirjallisen työnsÀ lisÀksi Remes toimii graafisena suunnittelijana omassa toimistossaan. www.mattiremes.fi