(617)

Supervoimani ADHD

Hörbuch und E-Book


Adhd on suhteellisen yleinen, mutta edelleen huonosti tunnettu oireyhtymÀ, johon liittyy paljon ennakkoluuloja, uskomuksia ja vÀÀrinymmÀrryksiÀ. Suomessa on jopa yli 150 000 adhd-aikuista.

Adhd on lyhenne sanoista attention deficit hyperactivity disorder. Puhutaan neuropsykiatrisesta hÀiriöstÀ, johon sisÀltyy muun muassa seuraavat oireet: vaikeus keskittyÀ, yliaktiivisuus ja impulsiivisuus.

”Adhd:hen liitetÀÀn yleensĂ€ vain ongelmia, mutta adhd-oireisilla on myös monenlaisia vahvuuksia, jotka jÀÀvĂ€t usein 'ongelmakĂ€yttĂ€ytymisen' johdosta taka-alalle. Itse kutsun niitĂ€ supervoimiksi.”

Joidenkin evoluutiotutkijoiden mukaan adhd-ominaisuudet ovat olleet ihmisen varhaishistoriassa eduksi, sillÀ ilman liikkumiseen, muutokseen ja seikkailuun viehÀttyneitÀ heimoveljiÀ ihmiskunta olisi saattanut jÀmÀhtÀÀ turvallisuushakuisena syntysijoilleen.

Kirjassa tutkitaan, miten adhd-ominaisuuksia voidaan hyödyntÀÀ niin arjessa kuin työelÀmÀssÀ kÀÀntÀmÀllÀ ne vahvuuksiksi. Myös yrittÀjiltÀ löytyy usein adhd-ominaisuuksia: aikaansaavuus, riskinottokyky, rohkeus, kekseliÀisyys ja kyky nÀhdÀ mahdollisuudet uhkien sijaan. Kirjassa kolme yrittÀjÀÀ kertoo oman inspiroivan tarinansa.

Supervoimani ADHD on kohdistettu diagnoosin saaneille, heidÀn lÀheisilleen ja juuri sinulle, joka tekstiÀ luet, sillÀ moni kÀrsii adhd:sta tietÀmÀttÀÀn. Durchmanilla itsellÀÀn on diagnosoitu adhd ja hÀn on myös adhd-oireisen pojan Àiti. Teos perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin, joita hÀn valottaa esimerkein. Kirja sisÀltÀÀ myös harjoituksia, joilla voimavaroja tunnistetaan ja vahvistetaan.

Sari-Marika Durchman on yrittÀjÀ, Art Director ja NLP trainer, joka on luonut uransa mainonnan ja visuaalisen suunnittelun parissa. HÀn on myös muutosvalmentaja, joka auttaa ihmisiÀ avaaman oman elÀmÀn solmukohtia, löytÀmÀÀn uutta suuntaa ja kirkastamaan tavoitteitaan NLP:tÀ ja skeematerapia hyödyntÀen.