(203)

Taistelu Suomesta 1939-1940

Hörbuch und E-Book


Ylistyslaulu suomalaiselle puolustustahdolle ja sotilastaidolle.

Yhdysvaltalaisen Gordon F. Sanderin teos talvisodasta kertoo, kuinka pystypÀinen kansa torjui ylivoimaisen vihollisen ja herÀtti koko maailman ihailun.

Romaanimaiseksi, lÀhes elokuvalliseksi kehutussa tietokirjassaan Sander kuljettaa lukijaa Karjalan jÀisten korpien mottitaisteluista Mikkelin pÀÀmajan sikarinkÀryiseen karttahuoneeseen ja kotirintaman arkihuolista Moskovan, Lontoon ja Washingtonin diplomaattisiin keskusteluihin. Sander nÀyttÀÀ rinnan sekÀ ihmisten ponnistelun ettÀ sodan laajemman kulun ja saa lukijan ymmÀrtÀmÀÀn, mistÀ aineksista talvisodan ihme syntyi.

”Teoksessa yhdistyy loistava kirjoitustyyli, jota korostaa erinomainen Arto HĂ€ilĂ€n suomennos, ja vankkumaton faktapohja.” Turun Sanomat, STT

”Vaikka lopputulos on meille suomalaisille itsestÀÀnselvyys, kohtalonkÀÀnteiden dramaattisuus saa suuren nĂ€ytelmĂ€n luonteen. Lukijalle avautuu niin suomalaisten kuin neuvostoliittolaisten sotaa johtavien aivoitukset siinĂ€ missĂ€ jÀÀtĂ€vĂ€ssĂ€ poterossaan tutisevan sotilaankin kauhukuvat.” Markku Jokipii, Verkkosanomat

Gordon F. Sander on yhdysvaltalainen toimittaja ja tietokirjailija. HÀn on kirjoittanut viisi kirjaa ja ollut Pulitzer-ehdokkaana. Sander asuu Riiassa ja toimii Baltian-kirjeenvaihtajana useille yhdysvaltalaisille laatulehdille. Suomessa on hÀn vieraillut sÀÀnnöllisesti 1970-luvulta lÀhtien.


Sprecher*in: Jari Nissinen
Dauer: