(2)

Talvi-iltain tarinoita 4

E-Book


Talvi-iltain tarinoita 4 on jÀnnittÀvÀ kahden romaanin yhteisnide Zacharias Topeliukselta.

Nuoruuden unelmia sijoittuu vuoteen 1615. On lokakuu, kun myrsky riehuu Tammisaaressa ja vierasmaalainen laiva haaksirikkoutuu kaupungin edustalle. Vain osa miehistöstĂ€ selviÀÀ paikallisten nopean toiminnan vuoksi. MistĂ€ vierasta kieltĂ€ puhuvat miehet ovat kotoisin? Haluavatko he jotain Suomesta? Yksi miehistĂ€ osaa myös ruotsia – voiko hĂ€n todellakin olla legendaarinen sotilas Iivari PĂ€rttylinpoika?

Vernan ruusut on maaginen tarina 1700-luvulta. Kun nuori ratsuvÀen luutnantti kohtaa elimÀkelÀisen kartanon pihalla nÀyttÀvÀn nuoren naisen, hÀn on mennyttÀ miestÀ. Kuka tyttö oikein on ja mistÀ hÀnen viehÀtysvoimansa kumpuaa?

Talvi-iltain tarinoita on viehÀttÀvÀ kirjasarja Zacharias Topeliukselta. Sen erilaiset kertomukset ja romaanit vievÀt lukijan menneeseen Suomeen.

Zacharias "Sakari" Topelius (1818–1898) oli suomalainen kirjailija ja Helsingin yliopiston rehtori. Topeliuksen tunnetuin teos on moniosainen romaani VĂ€lskĂ€rin kertomuksia, joka julkaistiin vuosina 1853–1867. Topelius tuli tunnetuksi kuitenkin myös runoilijana ja rakastettujen satujen kirjoittajana.