(1)

The Agency

E-Book


Det Àr vÀrmebölja i Europa. Semolina Pritchard, chef pÄ Londonagenturen The Agency, flyger till Paris för att fÄnga in ett castinguppdrag. Hennes vanligtvis pÄlitliga sekreterare Lindsay Lawrence inleder en otillÄten romans med en av agenturens klienter - och ger sig ocksÄ av till Paris ...

The Agency Àr en skÄdespelaragentur pÄ en av Londons mer fashionabla adresser. Den drivs av den mycket fÀrgstarka Semolina Pritchard (döpt av sina hippieförÀldrar efter en BeatleslÄt). HÀr jobbar Lindsay Lawrence, den pÄlitliga sekreteraren (och den söta hjÀltinnan), en kompetent chefssekreterare med examen frÄn Handelsinstitutet. En annan anstÀlld Àr den unga Myrah Jones, som tar mer lÀttsinnigt pÄ sina arbetsuppgifter Àn sin kollega. Myrahs dröm Àr att bli en del av agenturens artistiska klientel.

Semolina Àr helt upptagen med att lyckas fÄ uppdraget att rollbesÀtta den framgÄngsrika unga amerikanska regissören Sofie Shaparovs senaste projekt: en storfilm om Marie-Antoinette och franska revolutionen.

Eftersom Shaparov befinner sig i Paris beslutar sig Semolina för att resa dit och söka upp den skygga regissören. Samtidigt fÄr en av agenturens klienter, skÄdespelaren Lloyd Khan, ett infall och bjuder Lindsay pÄ en resa till Paris. Vanligtvis Àr inte Lindsay den spontana typen. Men hennes förhÄllande Àr pÄ vÀg att svalna och dessutom kan hon faktiskt inte stÄ emot den flörtiga uppmÀrksamheten som den vackre Lloyd plötsligt öser över henne.

Och som av en tillfĂ€llighet beslutar sig Ă€ven hjĂ€lpredan Myrah för att ta tĂ„get över till Paris, staden som under fem varma sommardagar blir spelplats för romankaraktĂ€rernas intriger 


Sisela Lindblom har skrivit en roman inspirerad av The Beatles lÄttexter och av klassiskt engelskt kvinnligt berÀttande. Resultatet Àr en underhÄllande, romantisk och skarpsynt samtidsskildring.