(24)

Tiedonhuuhtoja Virtanen

Hörbuch und E-Book


Irvileuka Isokallio iskee jÀlleen: ihmisten mielipiteet paljastavan keksinnön haluavat kaikki omakseen. Kun Matti keksii ystÀviensÀ kanssa gallupeja tehokkaamman tavan analysoida ihmisten mielipiteitÀ, vetÀistÀÀn heidÀt oitis politiikkaan. SiinÀ meni yksi pientilallis-isÀn elÀmÀnohjeista: vÀltÀ politiikkaa, tieto on valtaa, aika ei ole rahaa ja pidÀ pÀÀ matalalla. Hallitus ja oppositio ovat kerrankin samaa mieltÀ: tiedonhuuhdontamenetelmÀ on painonsa arvoinen kultaa, etenkin jos se saa kerÀÀmÀnsÀ datan osoittamaan oman puolueen ohjelman suuntaan. Poliitikkojen kumisesta selkÀrangasta kauhistunut Matti kavereineen yrittÀÀ pelastautua liike-elÀmÀÀn, mutta kumpi on oja, kumpi allikko? Kalle Isokallion veijariromaani nÀyttÀÀ herkullisesti, mitÀ seurauksia on keksinnöstÀ, josta kaikki haluavat hyötyÀ.

Maamme tunnetuimpiin humoristeihin ja yhteiskunnallisiin kommentaattoreihin kuuluva Kalle Isokallio on kirjoittanut terÀvÀnÀköisiÀ ja myhÀilevÀn hauskoja veijariromaaneja 20 vuoden ajan. NiissÀ saavat poliitikot, virkamiehet ja liikemiehet osansa, kukin ansionsa mukaan. Etenkin neuvokkaat insinöörit.

Kalle Isokallio (s. 1948) on kirjailija, kolumnisti ja harrastajamuusikko Åttopojat-orkesterissa. Lopun joutoajan hĂ€n viettÀÀ tyttĂ€renpoikiensa kanssa puuhastellen tai ajellen moottoripyörĂ€llÀÀn ulkomaita myöten. Isokallio on kirjoittanut mm. surkuhupaisan selityskokoelman Omaan kĂ€yttöön (2016) yhdessĂ€ Mato Valtosen kanssa.


Sprecher*in: Toni Kamula

Dauer: