(0)

Todistaja Brigitin talossa

E-Book


Kaunis ja haikea romaani kielletystÀ rakkaudesta

Nuori toimittaja Iiris matkustaa vuodeksi Irlantiin ja vuokraa pikkukylÀstÀ huoneen. VuokraemÀntÀ Brigit asettaa vuokrasopimukselle erikoisen ehdon: Iiriksen on osallistuttava sunnuntaisin teehetkeen, johon saapuu myös seurakunnan katolinen pappi. Pian Iiris huomaa olevansa esiliina, todistamassa hehkuvaa rakkautta jonka ei ole lupa toteutua.

Kahdeksantoista vuotta myöhemmin Iiris palaa Irlantiin toipumaan avioerostaan. Pappi ja Brigit eivÀt ole enÀÀ elossa, mutta Iiris tekee pyhiinvaellusmatkan PyhÀn Brigitin muistopaikoille. Matkalla hÀn pohtii mennyttÀ elÀmÀÀ: Millaista on oikea rakkaus? Onko hÀn saanut kokea sellaista omassa elÀmÀssÀÀn? EntÀ millaisen jÀljen ihmiset jÀttÀvÀt toisiinsa?

”Todistaja Brigitin talossa on hyvÀÀtekevĂ€n hidas ja lempeĂ€ romaani. (...) Jokainen sana on tarkkaan harkittu, ja kirjan ajatukset ovat pieniĂ€ helmiĂ€.”

Sinisen linnan kirjasto

Riitta Jalonen on hÀmeenlinnalainen kirjailija, jonka laaja tuotanto kÀsittÀÀ niin aikuisten kuin lasten kirjoja. HÀnen teoksiaan on kÀÀnnetty monelle kielelle, ja ne ovat saaneet muun muassa Finlandia junior- ja Runeberg-palkinnon.