(200)

Topi Sorsakoski: Viimeiseen korttiin

Hörbuch und E-Book


Topi Sorsakoski (1952-2011) oli yksi suomalaisen iskelmÀn ikonisimpia ÀÀniÀ.

Topi Sorsakoski toi Agents-yhtyeen kanssa maaseudun tanssilavamusiikin kaupunkien rock-klubeille 1980-luvulla ja nousi samalla satumaiseen menestykseen, joka ei koskaan laantunut.

Sorsakoskella oli lapsuudestaan asti synnynnÀinen taito joutua pulaan, mutta myös taito hankkia ympÀrilleen ihmisiÀ, joihin hÀn saattoi vaikeina aikoina nojata. Sorsakoski oli myös klassisen musiikin ja kirjallisuuden ystÀvÀ, joka tiesi tarkalleen, miten myyttiÀ renttutaiteilijasta pidetÀÀn yllÀ. Antti Arvaja ja Tuomas Mustikainen ovat pÀÀsseet perikunnan siunauksella perehtymÀÀn Sorsakosken laajaan kotiarkistoon, demoihin, julkaisemattomiin sanoituksiin, dokumentteihin ja harvinaiseen videomateriaaliin. Noin sadan haastattelun pohjalta on syntynyt poikkeuksellinen muusikkoelÀmÀkerta, joka maalaa karhean humoristisen ja paikoin resuisen kokokuvan Sorsakoskesta hÀnen traagiseen loppuunsa saakka. TÀtÀ tarinaa ei ole aiemmin kuultu. Mukana ovat kaikki keskeiset kollegat, ystÀvÀt, sukulaiset, naiset ja fanit. Moni heistÀ kertoo tarinansa Sorsakosken lesken tapaan ensimmÀisen ja viimeisen kerran - vain tÀssÀ kirjassa.

Tuomas Mustikainen on kirjailija ja sotareportterinakin työskennellyt toimittaja. HÀn on kirjoittanut teoksen Kielletty kansa - ElÀmÀÀ palestiinalaisalueilla (Atena 2014). Antti Arvaja on populaarikulttuuriin ja reportaaseihin erikoistunut toimittaja.