(209)

Tuho ja roihu

Hörbuch und E-Book


Auringonkutsujan, Varjon ja koko valtakunnan kohtalo ratkeaa

Ravkan valtakunnan kohtalo lepÀÀ taistelun nÀÀnnyttÀmÀn auringonkutsujan, lannistetun jÀljittÀjÀn ja pelkistÀ rippeistÀ kootun armeijan varassa.

PimeyttĂ€ ympĂ€rilleen levittĂ€vĂ€ Varjo on vallannut Ravkan. Alina toipuu tappiostaan hĂ€ntĂ€ pyhimyksenĂ€ pitĂ€vĂ€n joukon suojeluksessa, mutta pyhiinvaeltajia johtava Apparat herĂ€ttÀÀ Alinassa epĂ€luottamusta. Ravkan ajautuessa vÀÀjÀÀmĂ€ttĂ€ kohti uutta taistelua Alina seisoo yksin kotimaansa ja sitĂ€ uhkaavan, kaiken tuhoavan pimeyden vĂ€lissĂ€. Voidakseen syöstĂ€ Varjon vallasta Alinan on etsittĂ€vĂ€ kauan sitten kadonnut tulilintu ja saatava avukseen valtakunnan lainsuojaton prinssi – joka on toivottavasti yhĂ€ elossa. Mutta legendaarisen tulilinnun voimien tavoittelu voi syöstĂ€ Alinan lopulliseen tuhoon.

Tuho ja roihu on upean Grishaversumi-trilogian viimeinen osa. KevÀÀllÀ 2021 ensi-iltansa saaneen trilogiaan perustuvan Netflix-sarjan Varjo ja riipus ensimmÀinen tuotantokausi on ollut huikea katsojamenestys.

Leigh Bardugo on israelilaissyntyinen yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Bardugon fantasiamaailmoja on verrattu jopa J. R. R. Tolkienin Keski-Maahan.