(62)

Tummat pilvet eilisen

Hörbuch


Vahvan ajankuvan ja herkullisen rikosjuonen yhdistelmÀ vie lukijansa 1920-luvun lopun Tampereelle. Rikospoliisin työstÀ haaveileva konstaapeli Karhu saa rinnalleen toimittaja Ina Djurlingin, jonka Àly ja pÀÀttÀvÀisyys vie heidÀt kaupunkia piinaavan murhaajan jÀljille.

EletÀÀn vuotta 1929. Tampere tÀyttÀÀ 150 vuotta. SisÀllissodasta on kulunut yli vuosikymmen, mutta uusi yhteenotto kytee jo pinnan alla. Höyrylaiva Kuru seilaa NÀsijÀrvellÀ tuoden konstaapeli Voitto Karhun Mustanlahden satamaan. Laivamatkalla konstaapeli nÀkee mielenkiintoisen naisen, mutta ei saa selvitettyÀ tÀmÀn henkilöllisyyttÀ.

Karhu partioi Tampereen kuumia ja pölyisiÀ katuja. KesÀ on viimein tullut kylmÀn ja sateisen kevÀÀn jÀlkeen. Partiokierroksellaan Karhu törmÀÀ uudelleen laivan naiseen, ja samana iltana he joutuvat kohtaamaan julman henkirikoksen. Tampereen tuomiokirkosta löytyy miehen ja naisen ruumis.

Kieltolain aikaansaama pimeÀ viina virtaa, NÀsijÀrvellÀ myrskyÀÀ ja uusi HÀmeensilta vihitÀÀn kÀyttöön. Kaupungin juhlavuosi saa tumman pilven ylleen, kun kaupungissa riehuu naisia vainoava murhaaja. Voitto Karhu ja lehtinaiseksi paljastunut Ina Djurling alkavat selvittÀÀ surmia, joiden jÀljet risteÀvÀt yllÀttÀvin tavoin.