(29)

Tummien perhosten koti

Hörbuch


Juhani Johansson seisoo tulevassa työhuoneessaan. Toimitusjohtaja tarjoaa tulta, ovathan he nyt lÀhes tasa-arvoisia. Ja sitten. EthÀn pane pahaksesi, ettÀ olemme antaneet tutkia vÀhÀn taustaasi? Miten sen kuolemantapauksen laita oikein oli? Sinuahan kuulusteltiin myös?

SiinÀ se on. Menneisyys.

Juhani Johansson palaa lapsuuteen. Isoon taloon, jossa pitÀÀ koko ajan olla varuillaan. Perheeseen, jossa viisivuotias ei voi tehdÀ pahemaa rikosta kuin kertoa totuuden. HÀn palaa Saareen, jossa pojat ovat liittoutuneet jÀttimÀiseksi petoelÀimeksi. Jossa poikakodin johtaja vannoo selkÀsaunan ja unelmien ihmeitÀtekevÀÀn voimaan. Jossa johtajan vaimo ja tyttÀret sÀteilevÀt naaraan viekasta vetovoimaa. Ja jossa tapahtuu se, minkÀ tÀytyy tapahtua. Se, mistÀ poika osaa nyt vaieta. Vaikka hÀn tietÀÀ, ettÀ jonain pÀivÀnÀ jokaisen on vastattava. Myös hÀnen on vastattava.

Tummien perhosten koti kahmaisee elÀmÀÀ suurella kÀdellÀ. Se nÀyttÀÀ maailman, joka antaa lapselle tummat siivet jo ennen kuin hÀn on ehtinyt kotelostaan kuoriutua. Se kysyy ravisuttavalla tavalla, mistÀ kaikesta ihmisen pitÀÀ maksaa? Omista teoistaanko vain?

Ă„Ă€nikirjan lukijana Saara Kotkaniemi.