(66)

Tuntematon taivas

Hörbuch und E-Book


Sota. Rakkaus. Siperia.

Paranormaalin romanssin ja urbaanin fantasian taiturin ensimmÀinen realistinen YA-romaani kertoo rakkaudesta, kuolemasta sekÀ vaikeista valinnoista ja perustuu pohdintoihin siitÀ, miltÀ nykyajan sotaromaani voisi nÀyttÀÀ.

Tapahtumat sijoittuvat VenÀjÀlle vuoteen 2002, jolloin toinen Tƥetƥenian sota oli yhÀ kÀynnissÀ. Dima ja Aljona kohtaavat toisensa Siperian junaradan varressa. Moskovalainen Dima on karannut armeijan kutsunnoista, Aljona taas ei halua jÀttÀÀ kotikylÀÀnsÀ, vaikka kaivosteollisuus varjostaa sen ja koko paikallisen evenkiyhteisön tulevaisuutta. Molemmat heistÀ ovat joutuneet kasvokkain kuoleman kanssa. He ehtivÀt viettÀÀ yhdessÀ kolme kuukautta, kunnes Aljonan upseeri-isÀ palaa komennukseltaan. Kolme kuukautta, jotka riittÀvÀt kyseenalaistamaan aivan kaiken...

Elina Rouhiainen on helsinkilÀinen kirjailija, jolta on tÀhÀn mennessÀ ilmestynyt seitsemÀn YA-romaania sekÀ lastenromaani. Susiraja-sarja (Tammi 2012-2015) oli ensimmÀisiÀ kotimaisia YA-tapauksia, ja sitÀ seurannut VÀki-trilogia (Tammi 2017-2020) saavutti useita palkintoja sekÀ palkintoehdokkuuksia. Tuntematon taivas on aiemmissa teoksissaan urbaania fantasiaa kirjoittaneen Rouhiaisen ensimmÀinen realistinen romaani.


Sprecher*in: Anssi Niemi
Dauer: