(5)

Tuuppauksesta toimeen

Hörbuch und E-Book


Oletko valmentaja tai esihenkilö ja mahdollistat ihmisten onnistumisen organisaatiossa? Oletko Àiti ja keskustelet lapsesi kanssa hÀnen tulevaisuuden opiskelumahdollisuuksistaan? JÀrjestÀtkö ihmisille reiluja ÀÀnestyksiÀ ja vaaleja työksesi? Toimitko ammattimyyjÀnÀ ja ratkaiset asiakkaidesi haasteita palveluillasi? Jos vastasit kyllÀ, niin sinÀ olet myös ihmisen valintoihin ja pÀÀtöksiin vaikuttava valinta-arkkitehti.

Valinta-arkkitehtuuri, tuuppaus, nudge, valintaympĂ€ristön muotoilu – vaikuttavalla teorialla on monta nimeĂ€. Taloustiede antaa usein sellaisen kuvan, ettĂ€ me osaamme ajatella kuin Albert Einstein, kĂ€sitellĂ€ dataa kuin Google ja olemme mieleltĂ€mme lujia kuin Mahatma Gandhi.

Mutta valitettavasti ihminen ei ole Homo economicus vaan Homo sapiens. Me teemme typeriÀ valintoja ostosreissuillamme, lipsumme lupaamistamme työasioista ja voimme olla uudenvuodenbileiden jÀlkeen karmeassa krapulassa.

Tuuppaus auttaa tekemÀÀn fiksumpia valintoja ja pÀÀtöksiÀ niin toimivassa monimuotoisessa työyhteisössÀ kuin runsaan lounasbuffetinkin ÀÀressÀ ja vaikkapa Amsterdamin Schipholin lentokentÀn saniteettitiloissa.

NÀistÀ kaikista luet lisÀÀ tÀstÀ kirjasta. Opit paremmin johtamaan ihmisiÀ eettisesti kestÀvillÀ tavoilla kohti tavoitteita sekÀ opit muokkaamaan organisaatioksi valintaympÀristöÀ niin, ettÀ se tukee tÀrkeimpien arvojenne ja periaatteidenne toteutumista tosielÀmÀssÀ.