(1)

Unissasaarnaaja

E-Book


Unenomaisen realistinen kertomus ilmestyksistÀ sekÀ ihmisisistÀ, jotka kaipaavat uskoa vaikka epÀilevÀt.

KevÀttalvella 1949 alkaa Heinosen Jussin, köyhÀn mökkilÀisen, 13-vuotias tytÀr alkaa nÀhdÀ nÀkyjÀ ja saarnata horroksessa. Sana kiirii kauas, sairaalloista tyttöÀ tullaan kuuntelemaan sankoin joukoin matkojenkin takaa. Tuulikki saarnaa maailmanlopusta, kehottaa tekemÀÀn parannuksen ja lahjoittamaan ylimÀÀrÀisen pois. NÀin monet tekevÀtkin ja erityisesti köyhÀn perheen Àiti, Veera, pÀÀsee paremman elÀmÀn makuun, kunnes Tuulikki puuttuu asioiden kulkuun.

Asioihin sotkeutuu myös korsolainen saarnamies Sihvonen. Tapahtumat huipentuvat Sihvosen ja Heinosten vastoinkÀymisten tÀyttÀmÀllÀ matkalla pohjoiseen. Vaikka usko on vahva, on liha heikko eikÀ tulos toivotun kaltainen. 1940-luvun loppu oli aikaa, jolloin ihmisten mieliÀ askarruttivat niin tuomiopÀivÀn aseet kuin itÀisen naapurin uhka. Uskonnollinen hurmos tuntui vastaukselta tÀhÀn. Tapio Koivukarin teemoiltaan ajankohtainen uutuusromaani vie lukijan niin Norjan Karasjoelle kuin kauas Australian rajaseuduille. NÀiden maan ÀÀrien keskeltÀ löytyy Nihtamon kylÀ, jota ei kartalta löydÀ kekseliÀinkÀÀn.

Tapio Koivukari on raumalainen kirjailija, joka tunnetaan varsinkin lÀnsirannikon ja SelkÀmeren saariston elÀmÀnmenon kuvaajana. Koivukarin laajan tuotannon kaksi viimeisintÀ teosta ovat romaani KÀpykaartilaiset ja raumaksi kirjoitettu runokokoelma ViÀlÀk teils se paatt o.