(0)

Valittuja kertomuksia ja novelleja 2

E-Book


Anton Tƥehovin novellit ovat ajatonta pohdintaa elÀmÀn suurten kysymysten ÀÀrellÀ. TÀmÀn kokoelman tarinat toimivat ikkunana myöhÀis-1800-luvun venÀlÀiseen sieluun. "Iso Volodja ja pikku Volodja" tulkitsee nuoren ihmisen kohtaamia valinnanpaikkoja. "TaloinpoikaiselÀmÀÀ" puolestaan kuvaa maaseudun ihmisten kulkemaa karua ja kivistÀ tietÀ ja "Mies kotelossa" yhteiskunnan ylenkatseen vaikutuksia yksilön elÀmÀÀn. "Karhunvatukat" tutkii lohdullisia valheita, joita kerromme itsellemme, ja "Tapaus lÀÀkÀrin elÀmÀstÀ" puolestaan toivon ja epÀtoivon hienoa tasapainoa pienessÀ yhteisössÀ.

Kokoelma esittelee Tƥehovin vertaansa vailla olevan kyvyn vangita proosan keinoin ihmisluonto kaikessa monimutkaisuudessaan. Novellit vetÀvÀt lukijan mukaan syvÀlliseen matkaan, jolla kohdataan ihmiselon kipupisteitÀ ja tienhaaroja.

Anton TĆĄehov (1860–1904) oli venĂ€lĂ€inen nĂ€ytelmĂ€kirjailija ja novellisti. TĆĄehovilaiselle tyylille ominaista on tiivis ja realistinen kerronta yhdistettynĂ€ impressionistiseen maailmankuvaan. TĆĄehovia on pidetty novelli- ja nĂ€ytelmĂ€kirjallisuuden uudistajana ja yhtenĂ€ venĂ€lĂ€isen kirjallisuuden merkittĂ€vimpĂ€nĂ€ hahmona. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat nĂ€ytelmĂ€t Lokki, Vanja-eno ja Kirsikkapuisto.