(5)

Viimeinen mahdollisuus

E-Book


”TĂ€ydellinen trilleri.”

– Pilar Martin, EFE

”Sekoitetaan keskenÀÀn pari tippaa Hitchcockia, muutama Stephen Kingin hahmo, Shutter Islandin tunnelma, pari jaksoa Lostia
 ja lukemista on mahdotonta lopettaa.”

– LUIS BENVENUTY, La Vanguardia

Ted McKay on menestynyt mies – hĂ€nellĂ€ on rahaa ja ihana perhe, mutta myös aivokasvain. Ted on pÀÀttĂ€nyt tappaa itsensĂ€, mutta juuri kun hĂ€n on toteuttamassa synkĂ€n aikeensa, ovikello soi. SeistessÀÀn miettimĂ€ssĂ€ miten pÀÀstĂ€ eroon hĂ€iritsevĂ€stĂ€ vieraasta Ted huomaa tavaroidensa joukossa pienen lapun, jolle on kirjoitettu hĂ€nen omalla kĂ€sialallaan sanat: AVAA OVI. SE ON VIIMEINEN MAHDOLLISUUTESI. Oven toisella puolella on tuntematon mies nimeltĂ€ Lynch ja hĂ€nellĂ€ on tarjous, josta Ted ei voi kieltĂ€ytyĂ€. Alkaa makaaberi tapahtumien sarja, joka johtaa odottamattomaan lopputulokseen.

VIIMEINEN MAHDOLLISUUS on psykologinen trilleri, jossa jokainen yksityiskohta on merkittĂ€vĂ€. Federico Axat avaa oven maailmaan, jossa aika ja sille ripotellut tapahtumat etenevĂ€t omassa tahdissaan. Kun lukija alkaa tuntea olonsa kotoisaksi kirjan juonen parissa, tapahtuu jotain perin kummallista. Jokin on pahasti pielessĂ€, eikĂ€ kaikki tĂ€smÀÀ. Ja se kirottu opossumi – se on kaikkialla! Tarina rakentuu ja hajoaa lukijan edessĂ€ vain muotoutuakseen uudelleen ja saavuttaakseen yllĂ€ttĂ€vĂ€n lopun.

FEDERICO AXAT (s. 1975) on argentiinalainen jĂ€nnityksen mestari, jonka tarinat eivĂ€t koskaan ole sitĂ€, miltĂ€ ne aluksi vaikuttavat. Viimeinen mahdollisuus on Axatin kolmas romaani ja kansainvĂ€linen menestys – kirjan kÀÀnnösoikeudet on myyty yli kolmeenkymmeneen maahan. Kirjan tunnelmaa ja tarinaa on verrattu elokuviin kuten Memento ja Shutter Island, ja merkittĂ€vĂ€ yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö on ostanut kirjan elokuvaoikeudet.