(1)

Vildsvinet

E-Book


Till GÄrdsten i Göteborg kommer en kurdisk familj pÄ flykt frÄn Irak. Zanko Àr fjorton Är. Han bÀr med sig mardrömmar frÄn krig och förföljelser och har lÀrt sig att slÄ först för att hÀvda sig. Han blir en fruktad gÀngledare som stadsdelens tonÄringar ser upp till.

Hans lillasyster Dilsa vill leva som en vanlig svensk tjej. Hon vÀnder sig emot Zanko och tillsammans med sin kompis Saara revolterar hon mot de traditioner familjerna bÀr med sig frÄn hemlandet.

Zanko mÄr alltmer illa av det besinningslösa vÄldet. Han Àr pÄ vÀg att förlora fotfÀstet, men finner trygghet i religionen. NÀr vÄldet drabbar hans egen familj dras han nÀrmare en grupp islamister som inte tvekar att utnyttja hans svagheter.

I Göteborg har Backabranden satt djupa spĂ„r i mĂ€nniskors sinnen. Klaner och kriminella gĂ€ng har blivit mĂ„nga ungdomars fasta punkt. Vildsvinet Ă€r en roman om frĂ€mlingsskap, kriminalitet, hederskultur och religion men ocksĂ„ om mod och livsglĂ€dje, om vĂ€nskap och kĂ€rlek och att allt Ă€r möjligt. En vĂ€rld kan vinnas – men ocksĂ„ förloras