Amaranterna

Reihe ‱ 3 BĂŒcher

Under sommarlovet före trean fĂ„r Neo Andersson följa med familjen Amarant till deras stora hus pĂ„ landet. HĂ€r, i det sagolika slĂ€ktgodset med vidstrĂ€ckta Ă€gor och glĂ€nsande galopphĂ€star, har Poppel vuxit upp. Men han har aldrig förut haft en vĂ€n pĂ„ besök 


NÀr det legendariska Silverskedsderbyt ska gÄ av stapeln för sista gÄngen Àr det ingen som tror att Poppels hÀst, den egensinniga Calypso, har vad som krÀvs för att delta. Men Neo vet hur det kÀnns att vilja vÄga det omöjliga.

PÄ det Ärliga trÀdgÄrdspartyt med galoppfolket fÄr Poppel ett illavarslande besked om sin framtid. Neo följer med familjefadern Aster pÄ en mycket anstrÀngande promenad, gammelfaster Robinia kommer pÄ besök med en livs levande rÀv som halsduk, och Nanny Gardénia sÀger upp sig! Vem ska nu ta hand om barnen?

Det Àr hög tid att njuta av de sista, gyllene sommarlovsdagarna pÄ landet, innan allting förÀndras för gott.

"Sommaren med Familjen Amarant" – den andra boken i trilogin om Amaranterna – Ă€r en berĂ€ttelse om vĂ€nskap över alla grĂ€nser; om avund, lĂ€ngtan, förĂ€ndring och hĂ€nförelse.

Elin Ruuth och Johanna Magoria har tidigare skapat bilderboken "Tidernas djur". De delar kÀrleken till finstÀmda absurditeter och sorgkantad humor, och arbetar omsorgsfullt med ordens och bildernas detaljer, stÀmningar och djup.

3 von 3 Titel

Du hast alle BĂŒcher in der Reihe Amaranterna angezeigt