Prison Diaries

Reihe ‱ 6 BĂŒcher

DAG 89 MÅNDAGEN DEN 15 OKTOBER 2001 14.30:

"PÄ skylten stÄr det North Sea Camp, 1.5 kilometer. NÀr vi nÀrmar oss fÀngelsets infart Àr det första som slÄr mig att det inte finns nÄgra elektroniska grindar, inga höga murar och ingen taggtrÄd. Jag slÀpps ut ur det trÄnga utrymmet i skÄpbilen och gÄr in i receptionen, dÀr jag tas emot av en fÀngelsevakt. Mr Daff, som har en militÀrs utstrÄlning, ler glatt. Han lovar att efter WaylandfÀngelset kommer detta att kÀnnas som en av Butlins semesterbyar."

Författaren Jeffrey Archer, eller intern FF8282, nÀrmar sig friheten nÀr han flyttas frÄn WaylandfÀngelset till den öppna anstalten North Sea Camp i Lincolnshire. HÀr lever de intagna i en betydligt mer avslappnad miljö och i stark kontrast till den livsfarliga tillvaro Archer precis lÀmnat. Skillnaden mellan kategori C och D Àr som natt och dag. Men den lÀttsamma stÀmningen till trots hÄller NSC stenhÄrt pÄ sina regler - nÄgot som Archer sjÀlv snart fÄr erfara. Plötsligt har han framför sig tjugotvÄ dagar pÄ det ökÀnda HMP Lincoln. En plats, dÀr traumatiska upplevelser rÀknas som vardagsmat...

Detta Àr den tredje delen i Jeffrey Archers "Prison diaries". Boken innehÄller hans egna dagboksanteckningar och reflektioner frÄn tiden i fÀngelse.

Jeffrey Archer Àr en brittisk författare och f.d. politiker. Archer debuterade som författare 1974 och Àr nu en av Storbritanniens mest framgÄngsrika författare med över 320 miljoner sÄlda böcker vÀrlden över. Hans mest kÀnda bokserier Àr Cliftonkrönikorna och Rivalerna.