(19)

50/50

audiobook & e-book


Vaikuttava ja tiheÀtunnelmainen tarina kuolemanvaarallisesta totuudesta

Kiestinki, syksy 1942. SotaetsivÀ HÀrmÀ löytÀÀ pudonneen lentokoneen, jonka perÀsimessÀ hehkuu punainen tÀhti. Koneen miehistö on kuollut, neljÀ desanttia kateissa. Ajojahti alkaa.

HetkeÀ myöhemmin desanteista kolme on tapettu, mutta viimeinen puuttuu. HÀrmÀllÀ on hallussaan metsÀstÀ harhailemasta löytyneet nainen ja mies, joista toinen on pahasti haavoittunut, toinen alasti ja tÀynnÀ tatuointeja. Molemmilla on oma tarinansa, ja molempien tarinoiden alta paljastuu yhÀ uusia. Kumpi puhuu totta, puhuuko kumpikaan, vai puhuvatko molemmat? Ja ennen kaikkea: kumpi kahdesta epÀillystÀ on neljÀs desantti, kumpaa odottaa kuolemantuomio?

Lauri MĂ€kisen toinen romaani tarjoaa kuka sen teki -mysteerin lisĂ€ksi lukijalleen mieleenpainuvia ihmiskohtaloita, joiden varjot ulottuvat yllĂ€ttĂ€viin paikkoihin: karun merimieselĂ€mĂ€n keskeltĂ€ Helsingin yliopistoelĂ€mÀÀn ja tanssiaisiin, Kanadan suomalaisten siirtolaisten keskeltĂ€ Ă„Ă€nislinnaan nuorten lottien pariin, jatkosodan rintamalta julmuuden keskellĂ€ kylpevĂ€lle neuvostoliittolaiselle vankileirille.

Kun totuus lopulta alkaa kaikkien varjojen kÀtköistÀ paljastua, se on matkan varrella ehtinyt muuttaa muotoaan monta kertaa - eikÀ muodonmuutoksen viimeistÀ vaihetta halua nÀhdÀ kukaan.


Narrator: Antti Virmavirta

Duration: