(1)

7. Andrew Jackson

audiobook


USAs 7. prÊsident, manden pÄ 20-dollarsedlen og den fÞrste amerikanske prÊsident der ikke kom fra en af de oprindelige kolonier Andrew Jackson er omdrejningspunktet for dette afsnit af 'POTUS'. Jackson blev en populÊr skikkelse pÄ det amerikanske kontinent, da han vandt betragtelige og spektakulÊre sejre i krigen mod briterne 1812-1815 som general i den amerikanske hÊr. Jackson var sÄledes ogsÄ en stridlysten mand, der efter en duel med pistoler drÊbte sin modstander, men mÄtte betale med en kugle i skulderen, der blev siddende resten af sit liv. Hans tid som prÊsident har lÊnge vÊret betraget som utrolig vellykket, men det seneste Ärti er hans prÊsidentskab taget op til genovervejelse, da han udover at vÊre populÊr i sin samtid ogsÄ var slaveejer. For at hjÊlpe med at fortÊlle historien om Andrew Jackson fÄr 'POTUS' hjÊlp fra lektor i amerikanske studier pÄ SDU og forfatter til adskillige bÞger om amerikansk historie, Niels Bjerre-Poulsen

POTUS er den fÞrste podcastserie om amerikanske prÊsidenter. Sammen med deres gÊster ser de to vÊrter nÊrmere pÄ de store og smÄ personligheder, der har stÄet i spidsen for USA pÄ godt og ondt. Du fÄr bÄde politik, personer, glÊder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med bÄde indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i prÊsidentklassen.

Peter Keldorff er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Han har gennem flere Ă„r arbejdet pĂ„ DR’s udlandsredaktion, hvor han blandt andet dĂŠkkede USA. Har af flere omgange boet og arbejdet i USA, blandt andet i Californien og senest Washington D.C. Tilknyttet Kongressen.com som indenrigsanalytiker.

Anders Agner er chefredaktÞr pÄ Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks JournalisthÞjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i bÄde tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bÞger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's stÞrste politiske dynasti'.